Backup, Sync og Arkiv

Du kan uploade og opbevare filer hos Onlime på forskellige måder. Vi forklarer dig, hvornår du skal bruge Backup, Sync og Arkiv.

Mathias avatar
Skrevet af Mathias
Opdateret over en uge siden

Backup og Sync er to forskellige måder at uploade filer til Onlime. De bruges primært, når du har hentet og installeret Onlime på Windows, Mac, iOS og Android.

Arkiv skal du bruge, hvis du vil opbevare filer og mapper, der udelukkende skal ligge i skyen. Her bliver filer ikke opdateret, når du ændrer filer på dine enheder – til forskel fra Backup og Sync.

Når du har hentet og installeret Onlime til Windows eller Mac, kan programmet automatisk tage backup af dine mapper på computeren.

Backup kører som udgangspunkt automatisk og kontinuerligt, men du kan også indstille Onlime til at tage backup på et bestemt tidspunkt af dagen.

Har du tilføjet en mappe til Backup, vil alle ændringer i mappen blive spejlet fra din computer til Onlime.

Alle mapper og filer, som du tager backup af, kan du se i den oprindelige mappestruktur ved at logge på Onlime.dk.

Backup skal du bruge når:

• du vil have automatisk backup af mapper, filer og billeder

• du vil tage backup af en ekstern harddisk

• du vil tage backup af en NAS

Bemærk: Ændringer som du laver i en mappe, som du har backup af, bliver automatisk spejlet til Backup. Filer som du ændrer i bliver uploaded til Onlime som en ny version. Der bliver gemt op til 5 versioner af dine filer.

Bemærk: Filer som du sletter fra din computer bliver også slettet fra Backup. Læs mere om Papirkurven.

Bemærk: Hvis du sletter, ændrer eller tilføjer filer til Backup på Onlime.dk, bliver disse filer ikke spejlet til din computer.

Hvis du vil opbevare mapper og filer i skyen uden, at de fylder på din computer, skal du bruge Arkiv.

Onlime Sync giver dig mulighed for på en smart måde at synkronisere filer mellem flere computere via skyen.

Når du installerer Onlime på Windows eller Mac, bliver der oprettet en speciel mappe i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).

Mappen hedder Onlime Sync, og denne mappes indhold bliver spejlet både til Onlime samt alle dine øvrige computere, hvor du har installeret Onlime. Dette sker helt automatisk og kontinuerligt.

Delte mapper

Opretter du en mappe i Onlime Sync, kan du dele den med venner og kollegaer. Når de tilslutter sig mappen, vil alt indhold i den delte mappe blive synkroniseret til deres computer.

Alle som deltager i den delte mappe vil kunne lave ændringer i den – og alle ændringer vil blive synkroniseret med det samme til alle medlemmer af mappen.

Sync skal du bruge når:

• du vil synkronisere filer mellem flere computere

• du ønsker at kunne lave ændringer i filer og mapper via vores apps, som også synkroniseres tilbage til dine computere

• du ønsker at samarbejde i en fælles mappe med venner og kollegaer

Bemærk: Hvis du sletter en fil fra Onlime Sync, vil den blive slettet fra alle andre computere, som filen er blevet synkroniseret til. Hvis du sletter en fil i en delt mappe, vil den også blive slettet hos alle medlemmer af den delte mappe.

Bemærk: Filer som bliver synkroniseret vil ikke automatisk blive downloaded til mobile enheder. Det er fordi mobile enheder har begrænset lagerplads. Du kan selvfølgelig også gennemse filerne eller downloade dem enkeltvis, hvis du ønsker det.

Onlime tilbyder Arkiv til når dine filer og mapper skal opbevares og sikres i skyen. Filer og mapper som er gemt i Arkiv kan slettes lokalt for at spare plads på en computer, mobil eller tablet.

Arkiv kan kun benyttes, når du er logget på Onlime.dk. Filer og mapper gemt i Arkiv kan altid tilgås og downloades på alle enheder.

Det er let at bruge Arkiv på Onlime.dk:

1. Find en eller flere filer, som du ønsker at 'arkivere' og markér dem med flueben.

2. Nu kan du vælge følgende: Kopi eller Flyt.

3. I vinduet der popper frem skal du vælge Arkiv.

4. Klik på Flyt til mappe / Kopier til mappe.

5. En grøn tekst fortæller dig nu, at handlingen er udført.

6. Filerne kan nu findes ved at vælge Arkiv.

Hvis du ønsker at frigøre plads på din harddisk eller computer, skal du vælge Flyt.

Vigtigt: Hvis det er store mængder data, du ønsker at arkivere, anbefaler vi, at du starter med at tage backup af de pågældende mapper på din computer.

Forskellen på Kopi og Flyt

Kopi: Vælger du Kopi, vil du både få et eksemplar på den oprindelige placering og et eksemplar i Arkiv.

Flyt: Vælger du Flyt vil du efterfølgende kun have ét eksemplar, som placeres Arkiv.

Klik på + ud fra en mappe for at folde mappestrukturen ud.

Tip: Hvis du nemt vil downloade filer fra Arkiv til din computer, kan du flytte dem til Sync. Så vil de blive downloaded til Onlime Sync på din computer.

Bemærk: Det er ikke muligt at opsætte automatisk arkivering. Arkiv skal administreres manuelt.

Du kan uploade filer direkte til Arkiv ved at bruge upload funktionen på hjemmesiden, men dette skal stadig gøres manuelt. Vi anbefaler ikke at bruge denne metode til store mængder af data.