Introduktion: Filer

Filer giver dig overblik over alle dine filer hos Onlime – og inddeler dem efter, hvordan du har overført dem til Onlime.

Mathias avatar
Skrevet af Mathias
Opdateret over en uge siden

Dine mapper og filer er synlige og organiseret i mappe-struktur, som er let genkendelig – præcis som du er vant til.

Sådan ser Filer ud i Onlime

Du finder Filer på Onlime.dk og i vores apps til mobil og tablet. Visningen er en samling af disse fire menupunkter:

Filer og mapper som du placerer i Sync vil blive synkroniseret imellem alle dine computere. Sync er en direkte spejling af mappen Onlime Sync på en computer, hvor du har installeret Onlime.

Her placerer du de filer, som du ønsker skal være tilgængelig på andre computere, hvor du har installeret Onlime. Filerne vil være tilgængelig i Stifinder (Windows) og Finder (Mac).

For at synkronisere filer mellem dine computere, skal du installere Onlime på dine computere. Se installation på Windows og Mac.

Det er også i Sync, at du opretter delte mapper, som du kan dele og samarbejde i med andre Onlime brugere.

Når du tager automatisk backup af filer og mapper, bliver de placeret i Backup

Backup er et spejl af din lokale mappestruktur. Når du tilføjer nye filer eller mapper, bliver de automatisk sikret i skyen.

Når du sletter en fil eller en mappe, bliver den lagt i Papirkurven, hvor den bliver opbevaret i 30 dage. Herefter slettes den permanent.

Filer som du ønsker kun skal opbevares i skyen, kan du placere i Arkiv.

I Arkiv opbevares filer og mapper permanent, også selvom du sletter dem fra din enhed.

Filer som er placeret i Arkiv er uafhængige af dine enheder og andre funktioner i Onlime. Filer bliver liggende i Arkiv indtil, at du eventuelt selv vælger at sletter dem manuelt.

Dette er en populær måde at frigive plads på fra en computer.

Alle filer og mapper, som du vælger at dele, bliver placeret her.

Med Onlime er der 2 måder at dele på:

Offentligt link: Du kan oprette et offentligt link til en fil, en gruppe af filer eller en mappe. Linket kan du herefter dele i f.eks. en e-mail.

Delt mappe: Du kan invitere andre brugere til en delt mappe, som er placeret i Synkroniserede filer. En sådan mappes indhold vil blive synkroniseret til alle medlemmer af mappen.