Om Onlime Sync

Med Onlime Sync kan du synkronisere filer og mapper mellem dine enheder og arbejde i delte mapper med andre brugere.

Mathias avatar
Skrevet af Mathias
Opdateret over en uge siden

Onlime Sync hjælper dig med at synkronisere filer og mapper mellem alle dine enheder, som du har installeret Onlime på. Det er også i Onlime Sync, du samarbejder i mapper med andre brugere.

Indhold i denne artikel:

Introduktion

Onlime Sync er en mappe, der synkroniserer indholdet mellem skyen og dine enheder.

Her kan du tilgå Onlime Sync

Når du har installeret Onlime på din Windows eller Mac, kan du finde Onlime Sync som en mappe i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).

Overvejelser ved at bruge Onlime Sync

Onlime Sync skal du bruge, når du primært ønsker at

• tilgå og opbevare de samme filer på flere computere

• samarbejde med andre brugere i delte mapper

Ønsker du blot at få løbende backup af dine mapper, bør du tilføje dem til automatisk backup i Onlime programmet. Med backup bliver dine filer også tilgængelige online, og du kan oprette dele-links til dem.

Åbn Onlime Sync på din computer

Når du har installeret Onlime på din Windows eller Mac, kan du finde Onlime Sync som en mappe ude i venstre side i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).

Åbn Onlime Sync på Mac via menu

Du kan også åbne Onlime Sync direkte fra menuen i Onlime:

Mac

Klik på Onlime-ikonet i mac-menulinjen og vælg 'Onlime Sync...' fra menuen.

Windows

Højreklik på Onlime-ikonet i processlinjen og vælg 'Onlime Sync...' fra menuen.

Bemærk: Måske er Onlime-ikonet skjult – klik da på den lille pil, som du ser herunder.

Åbn Onlime Sync i en internetbrowser

Log på Onlime.dk og klik på Synkroniseret for at se du alt indhold i Onlime Sync.

Det er også fra Onlime.dk, du kan dele mapper og filer via link, eller ved at invitere brugere til en fællesmappe. Læs mere om deling her.

Hvad betyder ikonerne i Onlime Sync?

Du vil se to typer af ikoner, når du bruger Onlime Sync på din computer.

• Pilene betyder, at filen/mappen er igang/afventer med at blive synkroniseret

• Fluebenet betyder, at filen/mappen er ajour og opdateret

Bemærk: Ser du andre typer af ikoner, stammer de fra andre cloud-tjenester eller programmer. Det kan fx være OneDrive på Windows og iCloud på Mac. Det kan give problemer med at vise status-ikoner fra Onlime, og du bør afinstallere andre cloud-tjenester. Kontakt os hvis du har spørgsmål 🙂

Nyttig viden om Onlime Sync

• Filer og mapper, du placerer i Onlime Sync bliver:

• automatisk uploadet til 'Sync' på Onlime.dk.

• automatisk downloadet til andre computere, hvor du har installeret Onlime og aktiveret Onlime Sync

• lagret og optager plads på drevet i din computer. Ønsker du at frigøre plads, skal du bruge Arkiv.

• Alle ændringer i filer og mapper bliver spejlet til Onlime – f.eks. hvis du omdøber, sletter og flytter filer. Sådanne ændringer bevirker også, at disse filer ligger i Papirkurven på Onlime.dk og i papirkurven på din computer.

• Mens en fil bliver hentet ned fra skyen til Onlime Sync på din computer, vil filnavnet midlertidigt være 'filnavn.onlimedownload'

• Hvis du afinstallerer Onlime fra din computer, bliver Onlime Sync-mappen ikke slettet.

• Ønsker du at geninstallere Onlime, kan du vælge samme placering og undgå, at dine filer skal uploades igen.

• Ønsker du ikke at benytte Onlime fra en computer igen, skal du enten trække dine filer til en anden mappe på computeren for at bevare indholdet eller slette mappen.