Spring videre til hovedindholdet
Alle samlingerMobil & tabletiPhone og iPad
Mine billeder er i HEIC format – hvordan henter jeg dem i JPEG?
Mine billeder er i HEIC format – hvordan henter jeg dem i JPEG?

HEIC-formatet til billeder optaget med iPhone er pladsbesparende men ikke særligt kompatibel. Her forklarer vi, hvad du kan gøre.

Levi Rauff avatar
Skrevet af Levi Rauff
Opdateret over en uge siden

Hvad hvis mine billeder i Onlime er gemt i HEIC?

Hvis du ser, at dine billeder i Onlime er gemt i HEIC-formatet, er billederne optaget i dette format fra din iPhone, og derefter overført til Onlime.

Onlime ændrer aldrig på dine fil-typer. Du kan derfor ikke hente billederne i et andet format i Onlime, end det format de blev optaget i.

Hvad er HEIC formatet?

HEIC formatet er også kendt som HEIF og står for High Efficiency Image File Format. Formatet gør billeder mere detaljerige samtidig med, de fylder mindre på din enhed.

Hvis du sjældent deler billeder med andre, der ikke har Apple enheder, kan det anbefales at optage i HEIC. Hvis du ofte deler billeder til andre enheder, i mails og lignende, hvor du ikke har nem adgang til at konvertere dem, kan du med fordel vælge JPEG:

Hvordan konverterer jeg billeder fra HEIC til JPEG?

Du har forskellige muligheder for at konvertere billeder fra HEIC til JPEG.

Hvis du har en Mac computer, har du du kunne konvertere dem hurtigt ved at markere de downloadede emner i HEIC i Finder, højreklikke og vælge 'Hurtige kommandoer' og vælge konverter til JPEG.

Alternativt kan du importere billederne til Fotos appen og herfra eksportere dem som JPEG eller hente apps til at konvertere billeder i AppStore.

Har du en Windows computer, kan du også hente gratis apps i Microsoft Store til at konvertere billeder fra HEIC til JPEG.

Kan jeg vælge JPEG når jeg tager billeder fremadrettet på iPhone?

Ja, for at undgå, at dine billeder fremadrettet bliver optaget i HEIC på din iPhone, kan du indstille optageformatet til JPEG.

• Gå til Indstillinger på din iPhone

• Find indstillingen for Kamera appen

• Skift format til optagelse af billeder