Tidslinjen på iPhone, iPad og Android

Alle dine billeder og videoer samlet i en tidslinje på iPhone, iPad og Android.

Mathias avatar
Skrevet af Mathias
Opdateret over en uge siden

Vi fortæller her nærmere om tidslinjen på iPhone, iPad og Android..

For at komme i gang med tidslinjen på iPhone, iPad og Android., skal du hente appen.

Åbn Onlime

Du åbner Onlime som du åbner enhver anden app på din mobil. Har du ikke installeret appen endnu, kan du hente den her.

• Åbn menuen

• Vælg Billeder

Billeder

Tidslinjen har 2 sektioner. Billeder og Album.

Tidslinjen viser alle dine billeder og videoer. Både billeder placeret lokalt på din mobile enhed og billeder fra dine computere, hvor du bruger Onlime, bliver vist her. På denne måde kan du se ALLE dine billeder uanset, hvor du er.

Billederne er organiseret efter tid. De nyeste øverst og de ældste nederst. Informationerne bliver hentet fra billedets metadata.

Husk at aktiver automatisk backup i appen:

Naviger rundt i tidslinjen

• Tidslinjen er sorteret i tid, dvs. dit seneste billede eller video er placeres øverst og det ældste billede er nederst.

• Billedets oprindelse og info kommer direkte fra billedets meta-data.

• Brug hjulet ude i højre side af skærmen for at suse igennem dine billeder. Hjulet vises så snart du ruller op eller ned i dine billeder.

Hvordan ved jeg om der er backup?

Ikke backup: Når Onlime finder et billede eller video som ikke er sikkerhedskopieret endnu, vises på billedet et ikon af en sky med en streg igennem.

Igang med backup: Når der tages backup vises et roterende ikon. Når backup er færdig, vises ikonet ikke.

Billeder og videoer uden et ikon betyder, at der er taget backup.

Markér billeder

Du kan markere billeder og videoer på 2 måder:

• Vælg menuen øverst i højre hjørne og tryk på Vælg

• Hold fingere på et billede et øjeblik, og det vil blive markeret. Du kan herefter markere flere billeder ved at trykke på dem

Når du har valgt billeder på tidslinjen, har du følgende muligheder:

Fravælge alle billeder

Dele de valgte billeder med et link

Tilføje de valgte billeder til et album

• Slette de valgte billeder

• Skjule de valgte billeder

Tilføje billeder til et Album

Når du markerer billeder, kan de tilføjes til albums. På denne måde kan du senere se dem samlet og nemt dele dem alle med ét klik.

Klik på ikonet herunder, efter du har valgt de billeder, du ønsker skal tilføjes til et album.

Du kan nu vælge hvilket album, dine billeder skal lægges i eller oprette et nyt med '+'.

Visning af billeder og videoer i fuldskærm

Klik på et billede eller en video i tidslinjen eller i et album for at åbne i fuldskærm.

I fuldskærm kan du gøre følgende med klik/swipe:

• Vis/skjul controls: Tryk 1 gang

• Zoom ind/ud: Tryk 2 gange

• Vis næste/forrige: Swipe til venstre/højre

• Gå ud af fuldskærm: Swipe op

I toppen af skærmen kan du gøre følgende:

• Gå ud af fuldskærm

• Slette

• Uploade manuelt ved at klikke på skyen

• Caste via en Chromecast

• Frigøre plads på din enhed

I bunden af skærmen kan du gøre følgende:

• Åbn i..

• Del med link

• Tilføje til et album

• Vis information og se meta-data

Album

Her har du overblik over de albums, som du har oprettet og delt. Her finder du også albums, som du følger fra andre brugere. Desuden finder du en liste over placeringer billederne er taget.

Du kan åbne et album ved at klikke på et album cover.

Der er tre forskellige kategorier af album:

• Mine albummer

• Delte albummer

• Placeringer

Mine albummer

Mine albummer er en samling af alle albummer, du har oprettet. Mine albummer er sorteret efter sidste redigeringsdato. Albummet du sidst har oprettet vil blive vist øverst.

Delte albummer

Delte albummer indeholder albummer, som du har delt med andre og andres albummer, som du følger.

Opret nyt album

1. Tryk på +

2. Vælg billeder der skal være i albummet

3. Skriv en titel til dit nye album

4. Afslut ved at klikke på fluebenet

Når du åbner et album, vil alle billeder i albummet blive vist.

Del et album

For at dele et album vælg, skal du have menuen frem fra øverst til højre (de tre små prikker). Vælg herefter Del album og vælg hvordan du vil dele det f.eks. med en besked eller Facebook.

Hvis du vælger at bruge URL-linket i udklipsholder, kan du indsætte URL-linket hvor som helst.

Albuminstillinger

I albuminstillinger har du kontrol over egenskaberne af dit album:

• Omdøbe albummet

• Kopiere URL til deling af albummet

• Administrere om medlemmer af albummet kan tilføje egne billeder

• Ophæve delingen af albummet

• Se hvem der er inviteret til albummet

• Slette albummet

Bemærk: Hvis du følger et album, så kan du ikke slette albummet. I stedet kan du forlade albummet. Ejeren af albummet vil blive underrettet når du forlader et album.

Følg et delt album

Hvis nogen deler et album med dig med et link, skal du åbne linket i Onlime, hvis du bliver spurgt.

Når du åbner det delte album i Onlime kan du følge albummet. Vælg Følg nederst til højre. Albummet bliver nu tilføjet til Delte albummer.