Mobil & tablet
Android
Scan dokumenter på Android

Du kan scanne dokumenter direkte til skyen med dit kamera på Android.

Mathias avatar
Skrevet af Mathias
Opdateret over en uge siden

I Onlime-appen på Android kan du scanne og oprette PDF eller PNG dokumenter og uploade dem direkte til skyen.

Scanneren er en glimrende måde at scanne og sikre håndskrevne noter, kvitteringer eller andre former for analoge dokumenter.

Sådan gør du

1. Åbn Onlime på din Android smartphone

2. Gå ind i den mappe, som du gerne vil scanne og uploade til

3. Tryk på + og tryk på Scan dokument

4. Du kan nu pege telefonens kamera hen mod f.eks. et A4-ark

5. Hvis kameraet registrerer et firkantet objekt (f.eks. et A4-ark), vil du kunne se, at området bliver markeret

6. Tryk på kamera-ikonet for at fuldføre scanningen. Du kan godt tage et billede selvom der ikke kommer en markering frem.

Du får nu en eksempelvisning på dit scannede dokument.

Justér dokumentet inden upload

• Du kan rotere dokumentet ved at trykke på Roter. Dette vil rotere dokumentet 90 grader med uret.

• For at justere hjørnerne eller læsbarheden af dokumentet, kan du trykke på Juster. Herefter kan du hive i hjørnerne for at beskære og tilpasse dokumentet

Du kan også vælge mellem følgende filtre til dit dokument:

• Farve

• Sort/Hvid

• Højkontrast-filter

Gem dokumentet til skyen

Efter du er tilfreds med resultatet, kan du gemme ved at:

1. Tryk på pilen øverst i højre hjørne.

2. Navngiv dokumentet og vælg, om det skal gemmes som PDF eller PNG.

3. Vælg OK.

4. Dokumentet bliver nu gemt til den lokationen, hvor du valgte af scanne dokumentet til i starten.