Alle samlinger
Billeder og video
Intelligent billedsøgning
Hvordan fungerer Intelligent Billedsøgning, og er mine data private?
Hvordan fungerer Intelligent Billedsøgning, og er mine data private?

Bliv klogere på hvordan vores ai-baserede billedsøgning fungerer, og hvordan vi beskytter dit privatliv, hvis du bruger funktionen.

Levi Rauff avatar
Skrevet af Levi Rauff
Opdateret over en uge siden

Ja, Onlime Intelligent Billedsøgning er privat at bruge.

Vores intelligente billedsøgning er bygget på viden bag ChatGPTs succes – men vores teknologi er ejet af os og bygget fra bunden af os. Det betyder, at dine data IKKE bruges til oplæring og IKKE videregives til tredjemand. Onlime Intelligent Billedsøgning forstår betydningen bag de ord, du søger efter. Så selvom den ikke forstår, hvordan det føles at holde en sød sort hvalp, ved den, hvordan den ser ud! Dette giver den mulighed for at levere meget mere præcise og relevante søgeresultater end blot at klassificere et billede som 'hvalp', 'kat', 'hus'.

Okay, men forklar det mere teknisk.

Her er, hvordan Onlime Intelligent Billedsøgning fungerer:

  1. Vi bruger præ-trænede AI-modeller: Vi bruger AI-modeller, der allerede er trænet på store eksterne datasæt af billeder og tekster. Vi videreuddanner IKKE modellerne ud fra dine billeder, hvilket sikrer en fuldstændig sikker og privat service.

  2. Vi konverterer billeder til vektorer: Når du uploader billeder til Onlime, analyserer vores AI-model automatisk indholdet af hvert billede og skaber en vektorrepræsentation af hvert billede. En vektor er en matrix af hundredvis af tal, som ikke kan læses af mennesker, men som gør det muligt at sammenligne en vektor med en anden.

  3. Vi konverterer søgeforespørgslen til en vektor: Når du beskriver det billede, du leder efter, konverterer vi også søgeordet til en vektorrepræsentation.

  4. Vi sammenligner vektorerne: Nu beregner vi afstanden mellem den søgevektor, der er oprettet fra din søgning, og de billedvektorer, der er knyttet til hvert billede, du har gemt hos os. Hvis afstanden mellem vektorerne er lille, betyder det, at vektorerne ligner hinanden. Så siger vi, at lighedsscoren mellem de to vektorer (søgningen og billedet) er høj.

  5. Vi viser dig resultatet: Vi sorterer billederne fra højeste til laveste lighedsscore, så du kan se de mest nøjagtige og relevante billeder baseret på din søgeanmodning.

  6. Vi gør det hurtigt: Fra du søger, til resultatet vises, tager det 0,3 sekunder. Ret sejt, ikke?

Nuværende begrænsninger af vores intelligente billedsøgning:

  • Søgefunktionen har i øjeblikket ikke personlig ansigtsgenkendelse, dvs. muligheden for at tagge bestemte personer med navne. Modellen forstår og genkender dog ansigter, og ved at bruge værktøjet "Find lignende" kan du finde billeder, der har de samme personer i sig. At aktivere tagging af mennesker er noget, vi højst sandsynligt vil tilføje i den nærmeste fremtid!

  • Placeringen af billedet, som kan findes i metadataene, er endnu ikke integreret i søgningen, hvilket betyder, at den geografiske søgning er begrænset. Modellen genkender dog berømte steder, byer og regioner, så søgning efter "Eiffeltårnet i Frankrig" eller "Taj Mahal" vil give meget præcise resultater. Den kan også forstå, om der er taget billeder i New York eller London, da modellen er blevet trænet på millioner af billeder.

  • Søgningen understøtter i øjeblikket ikke søgning efter tidsperioder

  • Søgningen er begrænset af det visuelle indhold af dine billeder, som måske ikke altid repræsenterer nøjagtigt det, du søger efter (hvis kvaliteten af billedet er dårlig, vinklen er mærkelig osv.)

Besvarede dette dit spørgsmål?