Kom i gang
Introduktion
Flyt filer og mapper til Onlime fra andre cloud tjenester

Sådan flytter du filer og mapper til Onlime fra andre cloud tjenester.

Mathias avatar
Skrevet af Mathias
Opdateret over en uge siden

Det er rart at samle tingene, og med de mange cloud tjenester der findes i dag, kan man let komme til at opbevare sine filer og mapper flere forskellige steder.

Ønsker du at flytte fra andre cloud tjenester og samle dine filer, mapper og data hos Onlime, er det heldigvis ligetil. Dine filer vil være i gode hænder hos os!

• Onlime opbevarer dine filer og mapper på hyper moderne datacentre i Norge, der er drevet af 100% grøn vandenergi.

• Vi tjener ikke penge på brugerdata eller videresælger den - noget, man ikke nødvendigvis kan sige om alle andre cloud tjenester..

• Vi lever op til GDPR og mere endda, da Norge har en af verdens strammeste lovgivninger for persondata.

Hvilke cloudtjenester kan jeg flytte fra?

Du kan flytte filer og mapper til Onlime fra de fleste cloud tjenester, hvor mange nok vil have stiftet bekendtskab med Dropbox, Google Drev eller OneDrive.

Udover andre cloud tjenester, er det også muligt at flytte data fra WebDav og FTP/sFTP til Onlime.

Air Explorer - Din genvej til en hurtig flytning

Onlime er integreret med Air Explorer, som er et lille smart program, der gør det muligt at flytte filer og mapper fra andre cloud tjenester til Onlime nemt og hurtigt.

Air Explorer er et gratis program, som du installerer på din computer. Du kan tilføje Onlime samt dine andre cloud tjenester til Air Explorer og derefter overføre filer og mapper til Onlime. Den gratis udgave kan overføre 2 filer simultant, hvilket er nok for de fleste.

Bemærk: Air Explorer bruger din computer som mellemled i overførslen af filer fra ét sted til et andet. Derfor skal du have plads nok på din computer til de overførsler, som du sætter i gang. Har du ikke nok plads på din computer til at overføre alle data på én gang, skal du overføre ad flere omgange.

Har du mange filer og mapper, kan du overveje at købe Air Explorer Pro for at få flere simultane overførsler. Som bruger hos Onlime, får du 25% rabat på Air Explorer Pro Lifetime her.

Tilføj Onlime til Air Explorer

Inden du går i gang anbefaler vi på det kraftigste, at du opsætter tofaktorgodkendelse hos Onlime. Dette skyldes, at du skal logge på uden om Onlime.dk for at flytte filer og mapper til Onlime vha. Air Explorer.

1. Vælg Generer under sektionen Personligt login-token og kopier den lange kode

2. Hent og installer Air Explorer på din Windows og/eller Mac

3. Åbn Air Explorer og vælg Konto

4. Vælg Tilføj

5. Vælg Onlime i oversigten over tilgængelige cloud tjenester

6. Indsæt nu koden, som du kopierede i trin 2 og vælg OK.

7. Onlime vil nu figurere over listen af cloud tjenester, som du har tilføjet til Air Explorer.

Tilføj dine andre cloud tjenester til Air Explorer

Sådan tilføjer du andre cloud tjenester til Air Explorer.

1. Åbn Air Explorer og vælg Konto

2. Vælg Tilføj

3. Vælg nu den ønskede cloud tjeneste (f.eks. Dropbox eller Google Drive) i oversigten over tilgængelig cloud tjenester

4. Følg instruktionerne hos den valgte cloud tjeneste for at tilføje denne til Air Explorer.

Overfør filer og mapper til Onlime

Når du har tilføjet Onlime samt en eller flere andre cloud tjenester, kan du begyndt at overføre filer og mapper til Onlime.

1. Vælg den cloud tjeneste i venstre side af Air Explorer, som du ønsker at flytte fra. I eksemplet herunder kan du vælge Google Drive eller Dropbox.

2. Vælg Onlime i højre side af Air Explorer

3. Du får du en oversigt over dine filer og mapper i skyen, både dem du har hos Onlime og den anden cloud tjeneste.

4. Hvis det er første gang, du overfører filer og mapper til Onlime, anbefaler vi, at du overfører til Arkiv/Archive.

1. Vælg Onlime og derefter Archive.

5. Du kan nu trække og slippe filer og mapper fra den ønskede cloud tjeneste (venstre side) til Onlime (højre side) eller bruge pilene i den midterste bjælke af Air Explorer.

Overførslerne vil nu gå i gang, og du kan følge med i oversigten som kommer frem i bunden af Air Explorer.

Når filerne melder ✔ Completed i oversigten, er filerne overført.

Dine overførte filer og mapper kan du nu se på Onlime.dk, hvorfra du kan organisere dem videre, som du ønsker det. Du kan f.eks. dele dem eller overføre dem til Onlime Sync.

Værd at vide om Air Explorer

Når du bruger Air Explorer til at overføre filer og mapper til Onlime fra andre cloud tjenester, skal du være opmærksom på følgende:

• Filer og mapper, som du overfører, kommer kun i kontakt med den computer, hvor du bruger Air Explorer foruden Onlime og den cloud tjeneste, som du overfører fra. De bliver ikke overført til tredjepart.

• Med den gratis udgave af Air Explorer kan du overføre 2 filer ad gangen. Ønsker du en hurtigere overførsel kan du overveje at købe Air Explorer Pro for at få flere simultane overførsler.

Som bruger hos Onlime, får du 25% rabat på Air Explorer Pro Lifetime her.

Air Explorer Pro giver også andre fordele f.eks. muligheden for at tilføje flere brugere på en cloud tjeneste. Det er relevant, hvis du har 2 eller flere Dropbox-konti, som du ønsker at flytte data fra.

Kommandolinjen - For den avancerede bruger

Air Explorer benytter sig af vores kommandolinje-værktøj til at oprette forbindelse og administrere data på Onlime.

Er du er avanceret bruger eller ønsker at opsætte Onlime i specielle IT-miljøer, kan kommandolinje-værktøjet være noget for dig.