Indstillinger
Om hastighed, båndbredde og justeringer

Up- og downloadhastighederne afhænger af flere faktorer – primært båndbredden på din internetforbindelse.

Mathias avatar
Skrevet af Mathias
Opdateret over en uge siden

Up- og downloadhastigheden til vores tjeneste afhænger af en række faktorer - primært båndbredden på din internetforbindelse.

Faktorer som påvirker hastigheden

• Din internethastighed fra din internetudbyder. Internethastigheden er beskrevet med X/Y Mbit/s (eks 100/20 Mbit/s) hvor X er din downloadhastighed og Y er din uploadhastighed.

• Dit netværk – tilslut din computer via kabel til din router. Wifi forbindelser kan svinge meget i styrke og pålidelighed.

• VPN- forbindelser – er du tilsluttet internettet via VPN, kan det nedsætte den samlede hastighed.

• Din computers ressourcer – alle filer bliver krypteret ved overførsel, og det bruger CPU-kræfter. Luk evt. andre programmer, der kører i baggrunden og tager kræfter.

• Din harddisk – computerens harddisk skal levere filer til Onlime. En gammel harddisk, ekstern harddisk eller en igangværende virusskanning el. andre store overførsler vil påvirke den samlede hastighed.

• Størrelsen på filerne, du vil sende/hente – små filer er hurtigt sendt eller hentet, og derfor når hastigheden ikke højt op (fx ved alm. billeder og dokumenter). Mange og større filer vil i højere grad bruge mere af din båndbredde.

Juster antal samtidige up- og downloads

Har du en god internetforbindelse og en nyere computer (fx med SSD-harddisk), kan du med fordel øge antallet af samtidige filer der bliver uploadet. Dette vil hæve den overordnede hastighed.

Som standard uploader Onlime 2 filer ad gangen. Du kan hæve dette antal – prøv fx først med 4, og øg til 6, hvis du oplever, at din computer og internettet fungerer fint.

Vi anbefaler, at du har en nyere computer (nyere end 2012) samt en god internethastighed.

Har du en gammel computer, eller tager du backup af en ekstern harddisk? Hæv ikke antal up- og downloads til mere end 3. Læs også årtiets computerråd 2010-2020 og se, hvad du kan gøre.

Juster maksimal båndbredde

Du kan begrænse hvor meget båndbredde, Onlime samlet må bruge – træk og juster, som du ser herunder.