Spring videre til hovedindholdet

Sådan kommer du igang med den nye Onlime app til Windows/Mac

Lær, hvordan du opdaterer Onlime-appen på Windows og Mac – automatisk eller manuelt, og dine indstillinger overføres automatisk.

Skrevet af Mathias

🎯 Kort fortalt: Sådan opdateres Onlime til den nye app.

Her får du overblik over overgangen og svar på forskellige spørgsmål, du måske har. Bruger du den nuværende Onlime-app, overføres alle indstillinger (fx mapper til backup, tidsplan eller Onlime Synk) automatisk til den nye app.

Værd at vide:
- Følg opdateringen som vist herunder. Skriv til os, hvis du ender med fejl eller har andre spørgsmål.
- Du kan få mail om nyt login efter opdateringen. Det skyldes opdateringen og er ikke nødvendigvis et udtryk for, at du eller andre har logget på din konto.

Sådan opdaterer Onlime på Windows


Når turen er kommet til dig (og hvis du bruger Windows 10 eller nyere), opdaterer Onlime automatisk og du ser opdateringsguiden, som overfører dine eksisterende indstillinger automatisk, så du kan fortsætte, hvor du slap.

Når Onlime-appen opdateres, er det første du ser en besked fra Windows' brugerkontokontrol (UAC). Den beder om tilladelse til at installere den nye Onlime app – det sker automatisk og er ikke initieret af dig selv.

Windows-brugerkontokontrol beder om tilladelse til at installere Onlime

Klik på Ja for at tillade installationen. Herefter downloader appen den nye version:

Onlime downloader og installerer den nye version på Windows

Når installationen er færdig, åbner den nye app automatisk, og du ser vinduet med nyhederne:

Onlime viser nyhederne i den nye app på Windows

Sådan opdaterer Onlime på Mac


På Mac starter opdateringsguiden automatisk, hvis du bruger MacOS 10.15 eller nyere og når turen er kommet til dig 😃. Det første, du ser, er vinduet, hvor dine indstillinger overføres:

Onlime importerer dine indstillinger på Mac

Efter opdateringen kan du blive bedt om at give Onlime adgang til dine mapper og fotobibliotek igen. Det er nødvendigt, så appen kan få adgang til de mapper, du har tilføjet til backup ↗. Klik på Giv adgang til alle billeder eller Tillad for at fortsætte.​

Mac beder om tilladelse til at Onlime kan få adgang til fotobiblioteket

✅ Når opdateringen er færdig, sikres dine filer fortsat

Overgangen til den nye app påvirker ikke dine filer i Onlime, og de bliver fortsat sikret i Onlime.

Når opdateringen er færdig kan du fx indstille selektiv synk ↗, se billedetidslinjen og meget mere.

Installér og opdater manuelt


Hvis du er utålmodig eller ikke oplever, at opdateringen starter automatisk, kan du opdatere manuelt.

  1. Hent og installer den nye app manuelt fra onlime.dk ↗.

  2. Samme opdateringsguide starter herefter automatisk, hvor dine indstillinger overføres automatisk, og den gamle app fjernes. Du behøver altså ikke vente på beskeden.

Godt at vide


💻 Kører du et ældre styresystem?

Får du ikke tilbudt opdateringen, skyldes det, at du kører en ældre version end Windows 10 eller macOS 10.15. Den gamle Onlime-app fortsætter med at fungere uden videre, og du behøver ikke foretage dig noget.


🤔 Bliver mine filer slettet?

Nej. Opdateringen ændrer ikke på dine filer. De forbliver sikret i skyen og på din computer, præcis som du kender dem.


📧 Hvad gør jeg, hvis jeg får en mail om slettede filer efter opdateringen?

Modtager du en mail om slettede filer efter opdateringen, skyldes det formentlig den nye og udvidede udeladelse af skjulte system- og programfiler: Den nye app undlader at sikkerhedskopiere flere typer af skjulte filer for at undgå at tage backup af unødvendige system- og programfiler. Har du tidligere haft skjulte mapper med i din backup, registreres de nu som slettet og havner i papirkurven. Det er helt normalt – dine filer på din computer påvirkes ikke. Du kan stadig medtage skjulte filer og mapper fra Indstillinger.


🔄 Skal jeg konfigurere min backup igen?

Nej. Dine eksisterende backup- og synk-konfigurationer overføres automatisk til den nye app. Du gennemgår ikke dine indstillinger på ny.


⏳ Kan jeg vente med at opdatere?

Ja. Den gamle app fortsætter med at virke, indtil du opdaterer. Vi har ikke en fast dato for, hvornår den gamle app ikke længere kan bruges – og vi informerer dig i god tid, når det ændrer sig.


↩️ Kan jeg gå tilbage til den gamle app?

Ja, det er muligt. Afinstaller den nye app og installer den gamle version igen. Kontakt Onlime support, så hjælper vi dig med et link til den gamle app.


📦 Hvad sker der med den gamle app?

Når du opdaterer, erstatter den nye app den gamle. Installerer du manuelt, fjernes den gamle app automatisk.

Besvarede dette dit spørgsmål?