Konto, abonnement & support
Support
Sådan tager du et skærmbillede

Når du har spørgsmål eller brug for hjælp, beder vi dig ofte sende skærmbilleder af det, du har spørgsmål til, på din computer eller mobil.

Mathias avatar
Skrevet af Mathias
Opdateret over en uge siden

Når du har spørgsmål eller brug for hjælp, beder vi dig ofte sende skærmbilleder af det, du har spørgsmål til, på din computer eller mobilenhed. Det hjælper os bedre med at forstå dit spørgsmål eller problem.

Her forklarer vi, hvordan du tager et skærmbillede/screenshot/skærmprint.

Tag skærmbillede på Windows

1. Fremgangsmåde afhænger af hvilken version af Windows, du har

• Åben programmet Klip og skitser Windows 10

• Åben programmet KlippeværktøjWindows Vista, 7+8

2. Klik på knappen Nyt

3. Træk og maker området på skærmen, du vil tage et billede af.

4. Klik på Kopier eller Gem og vedhæft i en mail eller besked til os.

Tag skærmbillede på Mac

1. Hold tasterne cmd + shift + 3 nede på samme tid for at optage hele skærmen.

2. Hold tasterne cmd + shift + 4 nede på samme tid, for at trække og markere et bestemt område på

skærmen.

3. Skærmbilledet er nu gemt på skrivebordet. Nu kan du vedhæfte det i en mail eller en besked til os.

Tag skærmbillede på iOS (iPhone & iPad)

1. Fremgangsmåde afhænger af, hvilken enhed, du har:

• iPhone/iPad uden den runde hjem-knap under skærmen: Tryk på knapperne lås og volume samtidigt

• iPhone/iPad med den runde hjem-knap under skærmen: Tryk på knapperne lås og hjem samtidigt

2. Skærmbilledet vises nederst midlertidigt i venstre hjørne. Tap evt. på det for at redigere eller dele direkte

3. Billedet bliver gemt automatisk på enheden i Fotos-appen. Du kan nu dele billedet:

• Tryk på skærmbilledet og tryk derefter på dele-ikonet

Share quick action icon
    • Vælg hvordan, du ønsker at dele – fx tryk på ikonet Mail-appen, hvor skærmbillet nu er vedhæftet i et nyt mailudkast.

Tag skærmbillede på Android

1. Åbn den skærm, du vil tage et billede af.

2. Fremgangsmåden afhænger af, hvilken telefon du har:

• Tryk på afbryderknappen og knappen Lydstyrke ned samtidigt.

• Hvis det ikke virker, kan du trykke på afbryderknappen og holde den inde i et par sekunder. Tryk derefter på Screenshot.

• Hvis ingen af disse metoder fungerer, kan du gå til telefonproducentens supportwebsite for at få hjælp.

3. Åbn appen Fotos på din telefon.

Fotos
  4. Tryk på Samling

Og derefter

Screenshots.

• Du kan dele et screenshot ved at trykke på Del

Del
    • Du kan redigere et screenshot ved at trykke på Rediger

Rediger